Wie een thuisbatterij koopt, krijgt binnenkort tot misschien wel 3.200 euro terugbetaald, afhankelijk van de investering uiteraard.
Thuisbatterijen kunnen - uiteraard - zonne-energie opslaan van een dagelijkse opbrengst van zonnepanelen als die niet onmiddellijk wordt gebruikt. Momenteel wordt die stroom terug op het net gezet, waarvoor de eigenaars van zonnepanelen een prosumententarief betaalden tot 2020 - het tarief voor consumenten die energie produceren - betalen. Daardoor werd beloofd een terugdraaiende teller te laten werken met die onverbruikte energie en zo de consument zijn energieverbruik laten terugverdienen. Nu dit weggevallen is, en de meeste gezinnen daar niet meteen op voorzien waren,blijft er natuurlijk wel veel zonne-energie terug op het net gaan. In elk geval is het dan altijd beter om die energie te bewaren en in te zetten via slimme apparatuur.
Een thuisbatterij kan ervoor zorgen dat men die opgewekte stroom dus later kan gebruiken en dat het distributienet op piekmomenten niet wordt overbelast en op die manier zal u verbruik van het net nooit dezelfde pieken halen op momenten dat u dat volgens uw verbruik wel gewoon bent.
Een batterij voor huishoudelijk gebruik heeft een capaciteit tussen 1,2 en 30 kW. Wij bieden zeer kwalitatieve en betaalbare producten aan die voor ieder gezin een slimme partner kunnen worden op lange termijn. Vlaanderen biedt nu een premie van 250 euro per kW, met een maximum van 3.200 euro per aansluitingspunt of 35 procent van de investeringskost.
De premie is alleen van toepassing voor milieuvriendelijke batterijen, bijvoorbeeld op basis van zoutwatertechnologie. Een loodbatterij is uitgesloten. De batterij moet ook geplaatst worden door een erkend installateur. Om het apparaat aan te sturen, is een digitale meter toepasbaar.